Daina Pamedytytė, 2010 m.

Daina Pamedytytė, 2010 m.
Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija

Apie mane

dailės mokomojo dalyko tikslas bendrojo lavinimo mokykloje - siekti, kad mokiniai ugdytųsi estetinę nuovoką ir dailės raiškos gebėjimus, dvasiškai augtų ir įgytų kultūrinės kompetencijos pagrindus.

2013 m. vasario 25 d., pirmadienis

Gimnazistų asambliažų paroda viešojoje bibliotekoje



Net ir žiemą spalvingų idėjų nestokojantys gimnazistai džiugina šilališkius savo meno darbais. Simono Gaudėšiaus gimnazijos dvyliktokai, paskatinti dailės mokytojos Jolantos Baubkuvienės, nutarė išmėginti kažką naujo ir žaismingo.
Kūrybingumą išlaisvinti padėjo asambliažas – tai įvairūs tūriniai objektai, kurie yra pritvirtinti prie plokštumos išreiškia konkrečią mintį. Nenorėdami pasiklysti minčių gausybėje, moksleiviai pasirinko vaizduoti menų rūšis, kurių yra pakankamai daug, tačiau jos jungiasi į darnią visumą. Pvz.: šokis, muzika, tapyba, literatūra, architektūra ir t.t. Kiekvienas galėjo puikiai atskleisti savo pomėgius mene ir gerai praleisti laiką džiaugiantis kūrybiniu procesu.
Asambliažai  tiesiog negalėjo likti nepastebėti, todėl šiuo metu jie yra eksponuojami Šilalės miesto viešojoje bibliotekoje. Ten galite pamatyti šiuos darbus: Lauros Aušraitės „Gyventi prasmingai“, Vaidos Trapaitės „Šalnos pakąstos gėlės“, Ievos Noreikaitės „Dailės dvasios buveinė“, Aivaro Šepučio „Mano hobi“, Robertos Vaznytės „Raštas auksu spindintis“, Kamilės Dargytės „Pirmieji bandymai“, Lauros Petkutės „Šokis“, Monikos Būdvytytės „Menokologija“, Karolinos Petkutės „Tylos simfonija“, Aušros Aleksandravičiūtės „Nušąlusi gėlė“, Lauros Žičkutės „Pienės“, Vilmanto Žukausko „Architektūra“.
Dvyliktokų kūrybinės dirbtuvės buvo pilnos varžtų, riešutų kevalų, pieštukų, teptukų, laikraščio skiaučių, net batų ir medalių, ir dar daug visko, ko net nesugalvotumėte naudoti menui. Tačiau kaip tai atrodo, galite pamatyti apsilankę parodoje. Kviečiami dileli ir maži, galbūt šios naujos idėjos įkvėps ir jus!


Simona Kinderytė 4c kl.