Daina Pamedytytė, 2010 m.

Daina Pamedytytė, 2010 m.
Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija

Apie mane

dailės mokomojo dalyko tikslas bendrojo lavinimo mokykloje - siekti, kad mokiniai ugdytųsi estetinę nuovoką ir dailės raiškos gebėjimus, dvasiškai augtų ir įgytų kultūrinės kompetencijos pagrindus.

2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Tęsiasi Lietuvos meno kūrėjų asociacijos projektas „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms (AKIM)"

Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijoje dailės pamoką vedė ir savo kūrybą gimnazistams pristatė šmaikščiu požiūriu į vizualinį meną pasižymintis dailininkas, šiuolaikinio meno atstovas Linas Liandzbergis.
Tokia neįprasta mūsų akiai modernisto dailininko Lino Liandzbergio kūryba, kai klasikinės tapybos paveikslai dekoruojami popdailės elementais ar optiniais efektais, davė impulsą gimnazistams nutapyti kažką realaus, apčiuopiamo, matomo kasdieninėje aplinkoje ir kartu šokiruoti žiūrovą papildžius dekoro detalėmis, kurios atrodytų visiškai nedera su pateikiamu motyvu, tuo sukurdamas tam tikrą provokaciją.
Iš pradžių buvo nedrąsu nenaudojant mums visiems įprasto pieštuko, imti į rankas teptuką, akrilo dažus ir ...tiesiog ant kartono lakšto interpretuoti savo idėją. Bet potėpis po potėpio gimnazistai įsitraukė į kūrybinę veiklą: ėmė ryškėti norima perteikti tema bei įvairiaspalvis tapybos darbų koloritas... Darbų pabaigoje laukė pats smagiausias akcentas - jaunųjų dailinkų darbuose pateikta provokacija.
Šios kūrybinės dirbtuvės gimnazijoje buvo puiki proga gimnazistams plėsti savo akiratį, ugdyti šiuolaikinės dailės meninį skonį, bei gera proga betarpiškai pabendrauti su žinomu projektų, akcijų vadovu dailininku Linu Lianzbergiu.
Jeigu pavyko sukurti intrigą, prašom apsilankyti gimnazijoje ir apžiūrėti gimnazistų šiuolaikinio meno darbų parodą.

Jolanta Baubkuvienė,
Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos dailės mokytoja ekspertė