Daina Pamedytytė, 2010 m.

Daina Pamedytytė, 2010 m.
Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija

Apie mane

dailės mokomojo dalyko tikslas bendrojo lavinimo mokykloje - siekti, kad mokiniai ugdytųsi estetinę nuovoką ir dailės raiškos gebėjimus, dvasiškai augtų ir įgytų kultūrinės kompetencijos pagrindus.

2011 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Apie bibliotekoje veikiančias parodas

2010-03-29
Kovo 25 dieną Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje atidaryta tapybos ir grafikos darbų paroda, skirta Maironio eilėraščių rinkinio „Pavasario balsai“ 115- osioms metinėms paminėti.

Parodoje eksponuojami Šilalės Simono Gaudėšiaus trečiųjų gimnazijos klasių moksleivių meniniai darbai, iliustruojantys žymaus lietuvių poeto eiliuotus kūrinius. Gimnazistus konsultavo dailės mokytoja Jolanta Baubkuvienė ir lietuvių kalbos mokytoja Irma Šedienė.
Eilėraščių rinkinys „Pavasario balsai“ pirmą kartą išleistas 1895 metais. Jame atsispindi meilė tėvynei ir gamtai bei tautinio atgimimo idėjos.
Eksponuojamuose darbuose nesunkiai galima atpažinti minėtų temų eilėraščius: „Trakų pilis“, „Medvėgalio kalnas“, „Saulei leidžiantis“ ir kitus.
Parodoje pristatoma 14 darbų: 12 tapybos ir 2 grafikos. Kai kurie kūriniai iliustruoti po keletą kartų, baladė „Jūratė ir Kąstytis“ – net keturis. Tačiau kiekvienas jų skiriasi siužetu, įvykio vieta bei koloritu.
Ekspozicijos atidaryme dalyvavo ne tik darbų autorės, jų mokytojos, bet ir svečiai iš Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno vidurinės mokyklos.
Parodos sumanytojos panašių ekspozicijų žada ir ateityje.

Šilalės r. savivaldybės viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja Rima Kairytė
http://sena.silale.lt/nen/layout/set/print/content/view/full/8303